Effectieve luchtreiniging: het verschil tussen passieve en actieve luchtreinigers
Om de lucht te reinigen zijn er vele verschillende types luchtreinigers verkrijgbaar. Maar de meesten hebben één groot nadeel: het zijn passieve systemen. Dat wil zeggen dat alleen de lucht die dóór de luchtreiniger heen gaat wordt gereinigd.
Maar om zowel alle lucht in ruimtes als ook de oppervlakken te reinigen heb je een actieve luchtreiniger nodig. Alleen dan kan de gehele ruimte inclusief alle oppervlakken zoals tafels, stoelen en deurkrukken tot vrijwel 100% gereinigd worden!
In deze video wordt de revolutionaire werking van de unieke ActivePure®
technologie, ontwikkeld door , de NASA, uitgelegd.
In eerste instantie is het ontwikkeld door de NASA om astronauten die langdurig in de ruimtestations verblijven te beschermen tegen schadelijke stoffen in de binnenlucht.
Toen bleek dat het ook zeer goed werkte tegen vele andere schadelijke verontreinigingen in de lucht en ook op oppervlakken, werd het door het bedrijf Aerus ingezet in hun luchtreinigingssystemen.
Inmiddels heeft Aerus het wereldwijde patent verkregen en brengt met de Beyond Guardian Air, de Medical Guardian en de Aerus Pure&Clean de meest krachtige lucht- en oppervlaktereinigers ter wereld op de markt.
ActivePure®-technologie is de krachtigste technologie voor lucht- en oppervlaktereiniging ooit ontdekt. En
de enige luchtreinigingstechnologie die de prestigieuze
Certified Space Technology Award heeft gekregen van de Space Foundation.
Enkele foto's van de unieke en gepatenteerde ActivePure®-technologie in onze pro-actieve Aerus luchtreinigingssystemen
Zegt u wel eens: ik ga even naar binnen voor een frisse neus?
Voor een frisse neus gaan we graag even naar buiten. Terwijl er buiten zelfs sprake is van luchtverontreiniging. Maar hoe is het dan wel niet binnen gesteld met de kwaliteit van onze lucht?
Buiten wordt de lucht elke dag gereinigd door de natuur zelf, zoals door regen, sneeuw en de wind. Binnen is ook luchtverontreiniging, en die wordt ook steeds erger. Maar binnen wordt de lucht niet gereinigd door regen of sneeuw. En we doen wel een raam open om te luchten, maar dan komen er juist weer meer schadelijke deeltjes als fijnstof, pollen en uitlaasgassen mee naar binnen.
Dit kan leiden tot luchtwegproblemen zoals hooikoorts, allergieën en astma. Of meer zieke werknemers door bijvoorbeeld griep. Om dit te voorkomen is het van groot belang dat ook binnen de lucht wordt gereinigd én schoon blijft.
Informatiefilmpje van het Longfonds over het belang van schone lucht
Onze unieke service: